Friday, 29 March 2013

Mesin Lipat Pakaian

Assalamualaikum


Kaum hawa sekalian, setuju tak jika saya kata yang kita semua ni malas nak lipat pakaian? Terutamanya bila dah bertambun dalam bakul.. Suri rumah pun malas, inikan pula isteri bekerjaya.. Gamaknya berbakul-bakul la tak terlipat.

Nasib baik saya suri rumah.. malas pun lipat la jugak dah tu je kerja yang ada...

Mak mertua pernah tanya.."Tak der jual ke mesin lipat pakaian?" Haha...rupa-rupanya bukan saya sorang yang teringin nak memiliki mesin lipat pakaian.



Thank you for reading my entry!

10 comments:

Bin Muhammad said...

Salam,
Rajinnye mengupdate... Bagus3!
Nak mesin lipat pakaian ye, Hmmm...Yg dah pakai tu buang jer, xpayah nak basuh dan lipat. Beli pakaian baru...pasti dah siap terlipat hehe!
(Lepas tu Tengku xbalik2....jgn mare ye)

Mieza Jhaa K said...

Update gun hp je tadi...tp gambar xboleh letak kat atas..terpaksa i edit balik..

Haaha yang tu mmg nak cari nahas...baik xpayah jadi isteri..kuikui

waddah jannah said...

kalau ada mesin lipat pakaian,, ika dulu yg offer ngn mak suruh belik,,aahha,,

Zinnia Z A said...

perasaan mmg malas , tapi lepas lipat kain, wahhh puas hati rasaya... haah :D

Mieza Jhaa K said...

Sama la kita...dh lama kita miliki agaknya..macam mesin basuh jgk..setiap rumah ada..

Mieza Jhaa K said...

Hah benar sekali...lepas siap dan kemas fuh!! Legaaa

Aku Penghibur said...

hehehehe kalau ada acik pon nak beli... kadang tak sempat nk lipat ..lagi2 kalau kelas full

Mieza Jhaa K said...

Saya dulu gantung je...beli hanger byk2 smpai padat almari..

Nurul Aini said...

hehehe..kalau ada..saya nak beli, nak bagi umi saya. Kerja yang paling banyak, mulia dan susah adalah menjadi seorang suri rumah tangga.

Mieza Jhaa K said...

Syukur akak relax lagi skrg ni..melepak dpn laptop je kerjanya..kihkih