Thursday, 7 March 2013

Before & After Yang Menjengkelkan

Assalamualaikum

Iklan produk produk kecantikan dan kesihatan semakin berlambak sekarang. Produk produk baru sentiasa muncul saban hari bagaikan cendawan yang tumbuh selepas hujan. Kadang- kadang terfikir juga, entah entah mereka 'copy paste' saja produk yang sama dan ditukar menjadi produk berjenama lain dengan harga yang lain. Biasalah dunia perniagaan sekarang yang penuh dengan tipu daya termasuklah gambar.

Ini adalah iklan ubat kurus paling berkesan alaf ini. Memang debooomm!! Tak percaya? lihatlah kesan dari salah seorang pengguna ini!

Produk XXX memang terbaik dipasaran!! Saya dah berjaya, anda bila lagi?


Inginkan kulit putih melepak dalam masa seminggu? Gunalah produk YYY. Anda pasti teruja dengan perubahan yang amat ketara.

*Agak agak ada ke orang terpedaya dengan gambar tipuan seperti ini? 

Thanks 4 reading my entry!

5 comments:

Seneorita Baharin said...

hahaaa, xboleh belah kan iklan2 ni..haishh kdg2 gambar before n after ni mmg sgt mngjengkelkan, kalo betoi xpelaa, tp kalo stakat edit xpayah laa kan sis...

Mieza Jhaa K said...

Dalam surat khabar, majalah..hmmm..mcm la org skrg xbleh nk beza...

Nurul Aini said...

hehehe..tak percaya sangat..ada yang photoshop.

Mieza Jhaa K said...

Dah terang lg bersuluhkn Aini

Iha Zaliza said...

Tahun 80/90-an punya silibus ni, haha.. sekarang dah ada banyak software nak edit2 ni..