Saturday, 30 March 2013

Jawapan Teki-Teki : Berapa Umur Saya?

Assalamualaikum

Nampaknya ramai yang sedang menunggu jawapan kepada teka-teki saya dua hari lepas. Maka tibalah masanya untuk anda ketahui jawapan sebenar berkaitan gambar ini...


Haa jawapannya ialah...

1. Mana satukah Mieza Jhaa K?
- Sepastinya yang berada ditengah-tengah itu. 

2. Berapakah umur saya masa ni?
- Sebetolnya 24 tahun ye. Gambar ni diambil beberapa hari sebelum kawin.. tengah cari barang untuk persiapan kawin..haha

3. Adakah kami sebaya?
- Tidak. Sebab si kembar dua orang tu baru tingkatan 3 masa ni. 15 tahun you! Adakah saya terencat tumbesaran atau mereka berdua overgrowth?

Haha..gempak tak jawapan.. Jadi siapa yang telah menjawab dengan tepat antara kamu semua? Jumlah peserta kesemuanya 12 orang..

1. Dik Iha... yehaaa anda orang pertama dan memang the best. Tepat sekali kesemua jawapan anda. TAHNIAH Dik Iha

2. Dik Anie.. Horayyy anda juga telah berjaya menjawab dengan betol walaupun jawapan untuk soalan no.2 agak was-was..haha.. TAHNIAH Dik Anie..

3. Acik.. Anda menjawab 2 soalan dengan betol.. Erkk tu umur sekarang laa Acik.. Haha

4. Dik Hasri.. Jawapan pertama Hasri betol..Tapi jawapan kedua tidak tepat..hehe.. Jawapan ke-3 pula adakah akak lebih muda atau sikembar tu yang lebih muda? Hihi

5. Kak Lin..Jawapan pertama betol.. jawapan kedua muda 2 tahun.. hihi.. jawapan ke-3 juga benar lagi bersuluh... Tahniah..

6. Dik Hani..Anda menjawab dengan betol 2 soalan.. Tahniah ye..

7. Ahli Nujum..Woo woo..anda memang mendebarperutkan.. Tapi kami tak sebaya..hehe.. Tahniah betol 2 soalan dengan yakin..

8. Abang Boni.. Alaa apa la Abang Boni ni.. Salah tuu.. kuakua.. Tapi jawapan no.1 betol laa..kikiki

9. En. Etuza??.. Jawapan no1 je betol..hihi.. Terima kasih sudi join..

10. En. Relax Minda.. Kalau anda jumpa saya dulu..kalau ada jodoh,,berjodoh la..haha..gurauan minda aje.. Jawapan bodek anda memang menarik.. no1 betol..no 2 hihi..dan no3 oh yaa..memang tidak mungkin sama hari bulan.. kuikui.. Tahniah..

11. Dik Remy.. ye Jhaa seharusnya yang tengah tu.. umur salah.. dan memang Jhaa lebih tua dari mereka..Tahniah Dik Remy..

12. Zailatul Akmal...soalan no1 je betol..hihi..apapun terima kasih sudi join..

Kepada sesiapa yang telah menjawab dengan tepat ketiga-tiga soalan, memang deboom laa.. Jadi saya ambil keputusan untuk meletakkan kamu semua dalam bloglist saya! Yeaaaa sila tepuk tangan.. TAHNIAH semua..



Thank you for reading my entry!

28 comments:

Iha Zaliza said...

yahuuuuuuu.. tak sia2 iha keluarkan ilmu teka2 ni (tipu).. :D
soalan no.2 tu susah tau.. iha TERpaksa buat kira2 dgn lebih terperinci.. hehehe..

Seneorita Baharin said...

yeahhhh betul, bukan was2 akak, xsure je....hihihhiih ;D yeahh dapat kek coklat nnt kan? :D hehehhe

Zinnia Z A said...

hahahaha, aaallaa, 1 je betull .. okay, terima kasih yeeeee kerana letakkan kita dlm bloglist kamu ^^

Mieza Jhaa K said...

Tapi memang tepat...respekkk rr...hihi..susah mereka2 nak meneka umur akak ni..mereka kata akak budak sekolah..erkk

Mieza Jhaa K said...

of course you..tadi pergi tempah keropok lekoq kat tempat paling tersohor kat Ganu..dekat rumah nenek.. best ke tak, entah ler..hehe

Mieza Jhaa K said...

Memang berniat begitu pada awalnya.. rajin2 la datang sini.. selamat berkenalan.. :)

Zinnia Z A said...

baiklaahhh... insyaallah .. slmt berkenalan juga :)

fadh leyanie said...

Tekaan ahli nujum 2 soalan btul, kira ok lettew..:D

Budak Nakal said...

salam kenal dari budak nakal...

adzairdawati makdara said...

Tahniahhhhhhhh :)

Etuza Ezawarna said...

ala kan betul kembar..rupanya tak sama umur pula...ok saya terima bloglist ..sangat berterima kasih ..

Etuza Ezawarna said...

alhamdulillah berjaya masuk team bloglist...tq2

Iha Zaliza said...

ikutkan iha nak jawab budak sekolah jugak tu, tp bila kata 3 tahun kerja terus guna kalkulator saintifik balik, haha..

Mieza Jhaa K said...

Haa..kira ok lettew...∩__∩

Mieza Jhaa K said...

Eh.. budak nakal la... salam berkenalan jgk.. jgn nakal2 tau ∩__∩

Mieza Jhaa K said...

Tahniah utk depa semuaa ∩__∩

Mieza Jhaa K said...

Tajam penglihatan kamoo..hehe... sama2..

Mieza Jhaa K said...

Sama2 dan selamat berkenalan... ~@^_^@~

Mieza Jhaa K said...

Tapi mcm mana dia tahu sy menghendap blog dia smlm??? Owh sungguh misteri budak ni..⊙﹏⊙

my notes said...

wah ! ada segmen rupanya . terlepas la pulak ... nak buat camno , busy 1 day x leh on lappy ...

Mieza Jhaa K said...

Oh dont worry akan ada lagi pasni..lg pn ini sekadar teka teki biasa..cuma hadiahnya cukup bmkna utk bloggers...hehe

Aku Penghibur said...

alamk sipi2 nak betul ..aloo hehehe

Bin Muhammad said...

Salam,
Berjaya juga membodek...hehe!
Terima kasih Meiza, terharu dgn penghargaan yg diberi. Sokongan dari anda amat saya hargai!
Satu lagi, saya minta ampun dan maaf kalaulah gurauan saya terlebih dan mengguris hati...Tiada niat apa2 sekadar usikan :)

Mieza Jhaa K said...

Nasib baik blog Acik memang pujaan hati saya...klu tak kena buang dah dari bloglist..haaahaha

Mieza Jhaa K said...

Waalaikummussalam.. sama2..dan terima kasih jgk sbb selalu dtg sini..
saya pun nak minta maaf jgk..sebab saya pun lagi suka bergurau-senda rasanya..hahaha

Lynn Munir said...

Eea...betul eaa ? Hehehe...terima kasih. Masuk bloglist aja ke ?
Coklat ke belanja makan ke...tak de ????

Remy hazza said...

la...terlebih satu tahun jer remy teka....hu3...

Nurul Aini said...

Ala..dah ada jawapan..tak sempat teka..nak teka.sobsobs..