Tuesday, 2 April 2013

Selamat Hari Kesedaran Autisme Sedunia - Umar Hasrifal

Assalamualaikum

Tengah syok menonton Malaysia Hari Ini yang berkisar tentang Hari Kesedaran Autisme Sedunia. Membawakan beberapa keluarga bersama anak autistik untuk perkongsian kisah hidup mereka. Paling menarik perhatian ialah persembahan nyanyian adik Umar Hasrifal, remaja autistik bersuara emas. Nyanyiannya memang terbaik dan dia juga telah mengeluarkan album bertajuk 'I Give The Best Of Me'.

Jom dengar suara emas dari Umar Hasrifal yang sangat menyentuh hati ini.





Pergghh.. Suara Umar Hasrifal mengalahkan Justin Bieber! Adik Umar ni dah beberapa kali masuk MHI bersempena dengan Hari Kesedaran Autisme Sedunia.






Semoga adik Umar Hasrifal berjaya dalam bidang nyanyian dan menjadi insan terkenal suatu hari nanti.



Thank You For Reading My Entry!

25 comments:

Aku Penghibur said...

amin mudah mudahan

zaxx said...

tadi masa kat klinik tengok MHI smntara menuggu, mmg terharu atasa ketabahn adik umar ni dan sorang lagi tu..:) kita ptt besyukur kita di beri kesempurnaan fizikal..

Iha Zaliza said...

Autisme is awesome :)

Mieza Jhaa K said...

Aamin.. :)

Mieza Jhaa K said...

Namun mereka diberi kelebihan lain yang kita tak miliki..

Mieza Jhaa K said...

Yezz...mulus tulus..

shuhaida saad said...

amin.. diorg istimewa, ada kelebiihan yang kita normal tak miliki. besarnya ciptaan Allah..

Etuza Ezawarna said...

termasuk insan2 yang berbakat, kadang mereka berbakat besar...

Remy hazza said...

amin...sedap suara dia.........

Nurul Aini said...

Tak sempat nak tengok tadi. Amin Ya Rabbal Alamin.

Bin Muhammad said...

Dalam kekurangan Allah beri dia keistimewaan. Mereka adalah golongan2 yg bertuah!

Mieza Jhaa K said...

Kita yang normal ni apa pun tak boleh..

Mieza Jhaa K said...

bestkan suara dia.kagum

Mieza Jhaa K said...

Terbaeekk

Mieza Jhaa K said...

Tgk kat blog akak aje lh..hehe

Mieza Jhaa K said...

mereka bergembira dgn kekurangan yagn diberi..

Diari Si Froggie said...

wasalam mieza.. walaupun dia ada autisme kekurangan.. tapi tulah Allah beri adik nie satu kelebihan. Suara dia memang sedap, amin.. moga2 adik ini berjaya didunia dan akhirat :)

boni kacak said...

boleh tahan suara dia..wah..

isabelle frankly said...

autism ni kdg2 xnmpk mcm kekurangna pun actually. depending on from which perspective you look at it

harumanvee said...

ASSALAMUALAIKUM ... itulah kelebihan yang Allah beri di sebalik kekurangannya . Selalunya mmg begitu . Jadi , jangan sesekali menghina kekurangan orang lain sbb mungkin kelebihan yg dia miliki menjangkaui kelebihan kita ... boleh ngetop nih ...

Mieza Jhaa K said...

Mcm suara abg boni jgk kn..

Mieza Jhaa K said...

Aamin...∩__∩

Mieza Jhaa K said...

nampak ok je kan..cuma kadang2 je tersasul..hhehe

Mieza Jhaa K said...

Waalaikummussalam..haa benar itu.. ngetopp??

Nurul Aini said...

hehe..tengah tengok sekarang ni dekat blog akak sebab hari tu tak dapat tengok, line slow..hihi.