Friday, 16 August 2013

Bad Food, Bad Service @ Kenny Rogers Roasters

Assalamualaikum.. heeee cory cory cupke cupke.. tak dapat nak buka blog sejak pagi sebab... sebab saya pergi jenjalan..haha. Alaa sekali sekala boleh la kan. Sebenarnya semalam saya bersama 3 orang adik Mr.K pergi servis kereta kat Kuantan. Lepas tu melepak kat East Coast Mall sampai petang. Hmm.. apa yang menarik kat sana?

Tiada apa yang menarik melainkan pengalaman panas hati berada dalam Kenny Rogers. Lepas tu bergegas balik sebab adik Mr.K kena bersiap untuk balik Sarawak pulak. Apa yang teruk sangat tu? Haa.. nanti nak citer..
Lepas bincang-bincang nak makan apa, kami sepakat pilih Kenny Rogers. Nak masuk Johnny, adik pulak tak makan steamboat. Dipendekkan cerita, lepas order makanan lebih kurang 5 minit waiter hantar banana muffins. Dan after long long long waited, lebih kurang dalam sejam!! baru sampai 3 pinggan makanan yang agak tak puas hati.

Sepatutnya ada 3 side dishes setiap pinggan, tapi ada satu terlupa nak letak baked red beans. Dah la ayam berbeza, ada kecil sangat dan ada yang besar. Dalam gambar nampak macam ayam tu penuh pinggan kot. Aii tak boleh jadi ni. Lepas tu saya panggil salah seorang dari mereka. Tapi boleh dia buat muka blur dan tak datang kat meja kami. Buat derkk jeee?

Tunggu-tunggu lagi, sepinggan lagi makanan tak sampai jugak. Apa nak jadi ni? Makanan dah sejuk, adik dah mengamuk kelaparan. Masa tu pukul 2 lebih dah, kami masuk restoran tu tadi pukul 1. Lepas tu panggil lagi, baru dia datang. Saya tanya, "mana 1 lagi?"..

Boleh dia jawab, "oo..ada lagi ek? jap-jap." Laa.. tertinggal la pulak. Lepas dia pergi cek kat kertas order, kemudian datang balik dan bertanya, "menu apa satu lagi ye?" Alamak oii.. bermakna tak lengkap la order yang dia ambik tadi. Senang citer saya cakap, "menu sama macam yang dah ada ni lah."

Dalam 10minit kemudian baru sampai pinggan last tu sambil cakap, "maaf ye, lambat." Haa mujur minta maaf. Hampir-hampir nak lari keluar dah tadi. Akhirnya pukul 3 baru boleh berlenggang keluar dengan perut kenyang.

Thanks for reading..

No comments: