Sunday, 24 February 2013

Miscarriage

Assalamualaikum

Tajuk diatas memang langsung tiada kena mengena dengan kehamilan saya ye, sebab 
saya belum hamil pun lagi. Hehe. Tetapi ia terjadi kepada kakak tersayangku nun 
di Selangor sana, Kak Na. Rasa loni jugak nak terbang pergi sana sebagai pengubat 
hati yang lara. Sabarlah atas dugaan yang Allah berikan kakak ku. 
Tentu banyak hikmah yang tersembunyi.

Mata merah sebab tak boleh tido katanya, sakit. 

Kena masuk air dan disuruh berpuasa untuk proses dilatation and currettage (D&C).

2 hari lepas Kak Na bagitau ada bleeding sket-sket, warna coklat disertai sakit macam senggugut dan lenguh pinggang. Mungkin hanya pendarahan biasa. Tapi risau juga. Pergi hospital, doktor cek jalan tak terbuka pun. Bila scan, jantung masih bergerak. Alhamdulillah masih selamat. 

Doktor bagi balik. Akan tetapi malangnya, selepas balik ke rumah kakak saya sakit teruk dan akhirnya ia tidak dapat diselamatkan lagi. Sabarlah kakak ku. Akan ada rezeki lain pulak nanti. Sesungguhnya anak itu tidak mati disisimu, tetapi ia menanti disyurga nanti.

Anak sulung dan kedua dah besar panjang, nak sama tinggi dengan mama dah. 


Tq 4 reading my entry!

2 comments:

hazwan hairy said...

anak buah lg la ea..hehe

Mieza Jhaa K said...

Ye la.. anak buah je la.. anak sendiri tak der lagi ╮(╯▽╰)╭